Bitkisel Gastrit Tedavisi
Gastrit, midenin iç yüzünde bulunan zarın iltihaplanması sonucu oluşan bir mide rahatsızlığıdır. Genel olarak yetişkinlerde görülen bu hastalık hemen hemen her iki yetişkinden birinde görülmektedir. Uzun süre tedavi edilmeyen gastrit hastalığı ilerleyerek ülsere dönüşür ve midenizin iç kısımlarında yaralar meydana gelir. Gastritten kurtulabilmek için bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Gastritten kurtulmak için petek bal son derece etkili sonuç vermektedir.
Hindistan cevizi suyu gastritin bitkisel tedavisi için başvurulan en etkili yiyecekerdendir. Hindistan cevizi suyunda çok sayıda mineral ve vitamin bulunmaktadır. Midedeki zehirli maddeleri ve toksinleri mideden temizler. Gün içerisinde 4-5 kez bir çay bardağı Hindistan cevizi suyu içildiğinde mide yangınını giderir.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, yalnızca tedavi zaman zarfında değil, hastalığın tekrar etmemesi için de faydalıdırlar. Bu sebzeler, Brüksel lahanası, brokoli, lahana, kuşkonmaz, ıspanak, yeşil fasulye ve bezelyedir.
Zencefil de gastrit tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Tuza batırılmış 2-3 küçük zencefil tohumu, gastrit sancısından kaynaklanan huzursuzluğu engeller ve mideye rahatlama ve gevşeme hissi verir.
Elbette bol miktarda su içmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir. Bilhassa peyniraltı suyu da önerilir. Bilhassa gün içerisinde yaklaşık 3 litre su içmek mideyi zehirlerden temizler ve rahatlatır.