Sac İşleme Makineleri Sektöründe 2021 Yılında Yaşanan Gelişmeler

Kategori: BLOG - Yorum Yazın
Sac İşleme Makineleri Sektöründe 2021 Yılında Yaşanan Gelişmeler

Levha ve plaka şeklinde malzemelerin bazı aşamalardan geçmesi sheet metalworking aşamalar olarak elde edilen ve bu esnada kullanılması gereken makinalar saç işletme makinası olarak adlandırılmaktadır.

Bazı kullanılan saç işletme makinaları ise şunlardan oluşur;

Sac Makası: Saçın kesilmesini sağlayan makinalar olarak bilinir. İlk birinci aşama olan kesme işlemi sac kesme makinası ile olur. Gelişen teknolojiye göre doğrudan elektrikli ya da hidrolik olarak çalışabilen özelliğe sahiptir. Küçük kesimlerde kullanılan kollu makaslar kullanılabilir. Büyük sac plakları için genelde makas kullanılması gerekir.

Hidrolik Presler: Şekil vermek için kullanılan hidrolik presler kullanımı oldukça tercih edilen sac kesim makinalarındandır. Bu presler sayesinde ürüne hacim verme, şekillendirme, delme, bükme gibi işlemler pressbrake sayesinde yapılabilir.

yaygın olarak kullanılan türleri ise şunlardır;

  • C pres
  • Abkant Pres
  • Eksantrik Pres
  • Köşe Çıkartma Makinesi
  • Lazer Ve Plazma Tezgâhı Makine

C Pres Özellikleri

Farklı kalıpların kullanılması ile yapılan işlemleri kapsar. Hacim kazandırma, hacim verme, farklı kalıpların kullanılması ile delme bu makinanın özelliğidir.

Abkant Pres Özellikleri

Sac bükme işlemi için kullanılması gereken makinalardır. Üretim için oldukça katkı sağlayan özellikte seri üretim için günümüz teknolojisinde programlama özelliğine sahip preslerdir.

Eksantrik Sallama Pres

Diğer preslerde hız ayarlaması yapılırken eksantrik preste hidrolik kullanım yoktur. Giyotin türdekiler de tek seferde inme kalkma olurken yaygın olmayan bu presler de çok parçalı üretim yaparken kullanımı tercih edilir.

Köşe Çıkarma Makinesi

Sac bükümü yapılmadan çakışabilen kısımlar varsa çıkarılmalıdır. Büküm anında bazı kusurların önlenmesi amacı ile köşe çıkarma yapılmalıdır. Köşe çıkarma işlemi makine ve el makasları ile düzelebilir.

Lazer ve Plazma Tezgâhı Makineleri

Levhalar ve sac üzerinde delikler açılmasını sağlamaktadır. İstenildiği şekillerde kesim yapılabilen ve desenle nen özellikte kesim özelliği vardır. Bu işlem için laser cutting machines ve plazma devreye girer. Tezgâhın amacı saca istenildiği gibi çizim oluşturmak içindir.

Plazma Ve Lazer Kesim Arasında Fark Var mı?

Hassas kesimler için mutlaka lazer kesim kullanılmalıdır. Kaba malzemelerin kullanılacaksa çok fark detaylı farklılık görünmeyeceği için plazma kesimi de tercih edebilirsiniz. Kaliteli işçilik çıkarmanızda lazer kesim oldukça avantaj sağlar. Maliyeti fazla olan lazer kesim daha yavaş uygulanır ancak işçilik kalitesi açısından tercih edilmektedir.

Yeni teknolojiye bakılırsa günümüzde basma gücü daha yüksek olan makineler de geliştirilmiştir. Bükme uzunluğu 3100 mm olan ve 200 ton basma gücü bulunan presler de günümüzde kullanılmaktadır. Paslanmaz özelliğe sahip giyotin makaslarda 3060 kesme uzunluğu sağlayan özellikte bulunmaktadır.

Hidrolik olarak kullanılabilen ve ölçüleri bozmadan bir kalite ile hızlı ve güvenli üretim sağlayan sac makineleri günümüzde kullanılmaktadır. Sağlam ve dayanıklı şekilde üretim sağlayan saç makineleri işletmelerin ihtiyaçlarına göre temin edilmektedir. Üretim kapasitesini artıracak makineler fabrikalara oldukça avantaj kazandıran ürünler olarak kullanılmakta ve geliştirilmeye devam edilmektedir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!