Dağcı Çantalarındaki Kalite Nasıl Anlaşılır?

Kategori: BLOG - Yorum Yazın
Dağcı Çantalarındaki Kalite Nasıl Anlaşılır?

Doğada zaman geçirmeyi seven, isteyen, bulduğu her fırsatta kendini doğanın kollarına bırakanların yanından ayırmadığı bir şey varsa o da dağcı çantasıdır. Dağcı çantaları, doğa severlerin adeta eli ayağı, evidir. Soğuk, sıcak havalara uygun tasarımları, çok yönlü olması, en ufak ayrıntılar düşünülerek tasarlanmış yapısı, çok kullanışlı cepleri, gözleri sayesinde kamp yapmak için, trekkingler için, tırmanışlar için, uzun doğa yürüyüşleri için çok elverişli ürünlerdir.

Maalesef her çanta doğa koşulları için uygun değildir. Dağcı çantaları bile kendi içinde özelliklere ayrılmıştır ve bu doğrultuda seçimler yapılmaktadır. Dağcı çantalarının kaliteli olup olmadığı öncelikli olarak kullanıldığı kumaştan anlaşılır. Dağcı çantaları doğa koşulları gereği narin kullanılamayan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla kumaşlarının zorlu hava ve doğa koşullarına dayanıklı olması gerekir. Goratex tarzı malzemelerden üretilmesi gerekir. Diğer bir özellikte doğaya çıkan kişiler, yanlarında çok fazla ekipman taşır. Tüm bu ekipmanları tek bir yerde toplayabilecek ürün de dağcı çantasıdır. O yüzden dağcı çantasında dikkat edilecek noktalardan biri çeşitli ürünleri tek çanta içinde tutabilmesi olacaktır.

En kaliteli dağcı çantası nerede bulunur?

Dağcı çantaları, alındıkları zamandan itibaren çok uzun soluklu bir kullanıma sahip olmalıdır. O yüzden en kaliteli şekilde üretim yapan firmalardan alınması gerekir. Bursa’nın çanta imalatı yapan özellikle toptan çanta üreten firmalar bu konuda kaliteyi ön plana çıkartır. Dağcı çantaları outdoor ürün satan mağazalarda ya da spor mağazalarında en çok tükenen ürünler arasında yer alır. Dolayısıyla toptan dağcı çantası tercih ederek ençok tercih edilen çantaları satmaya devam edebilirsiniz.

Dağcı çantası modelleri nasıldır?

Dağcı çantaları, modaya uygun olmaktan daha çok işlevselliğe uygun şekilde üretimi gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte son zamanlarda hem daha modern bir görünüş hem de işlevselliğini koruyacak şekilde üretilmektedir. Toptan dağcı çantası üreticileri model ve çeşitleri, müşterilerinin istekleri doğrultusunda güncelleyebilmektedir. Özellikle doğada tercih edien kamuflaj desenli çantalar çok fazla tercih arasında yer alır. Bununla birlikte kapaklı çanta modellerin dağcı çanta modellerinde daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Çünkü fermuarlı modellerin kapaklı modellere oranla daha çok bozulduğu ve arazi kullanımlarında kapaklı modellerin daha pratik olduğu gözükmüştür. Modeller dağcılar ve kamp yapanlar için özel olarak düşünülerek tasarlanmaktadır. Özellikle kampçıların ve dağcıların en minimal ama en gerekli eşyaları yanlarına almasından dolayı toptan dağcı çantaları ergonomik şekilde tasarlanmaktadır.

Toptan çanta modellerinde boyutlarına göre çeşitlendiriliyor. 50 litreye kadar içine ürün alabilen dağcı çanta modelleri olduğu gibi, 100 litreye kadar genişleyebilen modellerde istenildiği takdirde üretilebilmektedir. bu sayede çanta içindeki ekipmana en kısa sürede ulaşılması sağlanarak, iç hacimde de daha çok eşya taşınılması amaçlanır.

Dağcı çantasının özellikleri nelerdir?

Hafta içi iş yoğunluğunuzdan sıyrılmak için haftasonu kaçamağı yaparak bir kamp alanına gezi düzenlerken yanınıza alacağınız eşyaları en pratik şekilde dağcı çantası ile halledebilirsiniz. Uyku tulumu, yiyecek kapları, su matarası, yer matı, acil yardım için gerekli ekipmanlar, gibi çeşitli araç gereçleri çantanın içinde en pratik şekilde yerleştirerek yola hızlı bir şekilde çıkabilir doğada yol alabilirsiniz.

Ekipmanları taşımak demek, bir sürü ağırlığıda sırtlanmanız anlamına gelir. Bu yüzden toptan dağcı çanta modellerinde en önemli özellik sırt kısmının ortopedik olması ve çantanın sizi destekleyici olması gerekliliğidir. Doğru çantayı seçmek için, boyunuz ve kilonuza göre bir çanta modelini belirlemeniz bu hacimde bir çantayla yola çıkmanız avantajınıza olur. Kadın ve erkek modellerine bakıldığı zaman litre farklarıyla çantalar ayrılık gösterir.

Kamp kurduğunuz ya da tırmanış gerçekleştirildiği zaman yeterli derecede yiyecek almak gerekir. Dağcı çantalarının kalitesi içindeki malzemeyi koruması ve ıslanmasını engellemeye çalışmasıyla ortaya çıkar. Yiyeceklerin ısıya veya soğuğa karşı sağlam kalabilmesi için iç malzemenin kaliteli kumaşlardan üretilmesi gerekir.

Genellikle toptan dağcı çanta üretiminde tercih edilen renkler doğaya uyumlu olması sebebiyle kamuflaj desenlerinde olurken, isteğe göre düz renklerde de üretim yapılabilmektedir. Toptan çantaların en büyük avantajı da ister normal çanta ister dağcı çantası olsun kendi kurumunuzun, şirketinizin, topluluğunuzun logosu basılabilir, hem kurumsal hem de aidiyet hissi ile çantaları kullanabiliyorsunuz.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!