Şeker Hastalığı

Kategori: SAĞLIK - Yorum Yazın
Şeker Hastalığı

Hastalıkların insanlarda bıraktığı tahribatlar, ilerleyen teknolojiyle çözüme ulaştırılmaya çalışıp insanların sağlıklı yaşayabilmeleri amacıyla kolaylıklar sağlanmaktadır. Günümüzde halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen ileal interposizyon için çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. İnsanların çokça şikayetçi oldukları bu hastalık onları bayağı zorlamaktadır. Bu yüzden ilerleyen gelişmeler sayesinde kolaylıklar gelmiştir. Önce ilaçla tedaviyle başlayan uygulamalar eğer hastalıkta ilerleme görülürse ya da ilaçların katkısının olmadığı fark edilirse ameliyata dönüşmektedir. Nitekim bu kimi zaman kişiler için alınan en doğru karar olmaktadır. Önemli olan şey kişinin sağlığına değer vermesi bu konuda da gereken özeni olması gerektiği gibi göstermesidir.

İnsanın vücudunda midenin arka tarafında pankreas adı verilen bir bez bulunur. Bu bezin görevi de kan şekerini düzenleyici hormanları salgılamaktır. Burada birkaç tane hormon bulunur fakat en önemli olan hormon insülindir. Bu horman çok önemli bir göreve sahiptir. Eğer insülin salgılanamazsa hücrenin şeker ihtiyacı karşılanamaz. Şeker de vücut için çok önemlidir, enerji sağlanması konusunda hücreye destek verir. Yani eğer hücrenin içersine giremezse kanda kalır ve kanda bulunması gerekenden daha fazla bulunur. Bu durumda hücrelere fazlasıyla zarar verir. Şeker hastalığı da bu şekilde ortaya çıkar. Ciddi bir sorun teşkil eden bu hastalık ameliyatla tedavi edilebilmektedir. Şeker hastalığı ameliyatı bu hastalığa sahip olan kişiler için büyük önem arz eder.  Peki belirtileri nelerdir? Çok fazla su içilmesi, iştahın açılması ve aşırı yeme isteği, yaraların geç iyileşmesi ve ciltte kurumaların başlaması gibi durumlar belirtilerin başında gelir.

Şeker Hastalığı Ameliyatının Hayati Açıdan Önemi

Tıbbi adıyla ileal interposizyon şimdilerde birçok insanın şikayetçi olduğu bir hastalıktır. Artık hastaların kontrol etmekte zorlandıkları ve ilaçla tedavinin işe yaramadığı durumlarda şeker hastalığı ameliyatı devreye girer. Çünkü şeker seviyesi devamlı yüksek olabilir ve üzerine de başka hastalıklar da ortaya çıkabilir. Bu durumda da şeker hastalığı ameliyatı hastanın büyük bir rahata girmesi için büyük şanstır. Eğer varsa tansiyon ve kolesterol gibi hastalıklarında iyileşmesine katkıda bulunur.

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Şeker hastalığı ameliyatı Tip-1 ve Tip-2 olarak iki kategoriye ayrılır. Ameliyatlar da Tip-2 hastalarına uygulanır. Tip 1 hastaları ameliyat olmazlar. Bu ameliyat bağırsaklarda yer değiştirme ameliyatıdır. İnsülin hormunun ön tarafındaki doku direncini ortadan kaldırarak bağırsağın besinle doğrudan temasını değiştiren bir uygulamadır. Ameliyatın ardından İnce bağırsaktaki GLP-1 hormonu uyarılır. İnsülin hormonunun salgılanmasında önemli yeri olan bu hormon beta hücrelerinin sayısı artarak insülinin salgılanmasını sağlar. Yani GLP-1 hormonunun kimyasal ve biyolojik yapısına bakılarak ilaç üretimleri yapılır. Şimdilerde üretilen ilaçlar da bu hormon baz alınarak üretilir. Ameliyat sonrası bu hormona verilen etki çok güçlüdür. İlaçların verdiği etkiden çok daha fazla kalıcıdır. Ameliyattan saatler sonra kan şekeri normal seviyesine gelmektedir. Eğer bu operasyonu geçiren insanların iyileşme oranlarına bakılırsa daima pozitif yönde bir grafik çizilebilir. Günümüz ilerleyen teknolojisiyle uzman doktorlar ve profesyonel bir ekiple yapılan bu ameliyat hastaların şeker hastalığının yanı sıra diğer şikayet ettikleri hastalıklarından da kurtulabilmeleri açısından büyük faydalar sağlar.

Şeker hastalığı ameliyatı hastaların yaklaşık yüzde doksan oranında memnuniyetleriyle sonuçlanmıştır. Ameliyatla ilgili daha detaylı bilgiler işinde uzman bir doktordan alınabilir. Sonrasında da hastanın isteğine göre ameliyat yapılıp yapılmayacağına karar verilir.

Sağlığını önemseyen ve şeker hastası insanın yakından takip etmesi gereken bir konu olan ameliyat konusu iyileşmeye atılacak adım konusunda büyük önemler arz eder.

 

Tarih: 17 Nisan 2017


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!