En Bilindik Kombi Arıza ve Çözümleri

Kategori: BLOG - Yorum Yazın
En Bilindik Kombi Arıza ve Çözümleri

 

Kendiniz kombiniz  aniden arızalanırsa  çözüm bulabilirsiniz. Kombi çalışmıyorsa;

Kombiler elektrik gücü ile çalışan cihazlardır. Bu nedenle şayet kombiniz çalışmıyorsa cihazın fişinin prize takılı olduğuna emin olmalısınız. Eğer fiş prize takılı ise kombinin sigortasının ve kombinize gaz veren vananın acık olup olmadığını test etmelisiniz. Kombiler, su basıncının düşük yahut yüksek olması nedeniyle kendilerini kapatabilirler. Kombi kaç bar olmalı su basıncı için olması gereken değer ise 1,5 ila 2 bar arasındadır

Kombi Çalışıyor ama Isıtmıyorsa;

Kombinizin çalıştığından eminsiniz. Yine de eviniz az ya da hiç ısınmıyor. Bu durumda öncelikle termostat ayarının uygun olup olmadığına bakmalısınız. Eğer  derece düşükse yükseltebilirsiniz. Peteklerin giriş çıkış vanalarının kapalı olması da sıcak suyun sistem içerisinde dolaşmasına ve cihazın ısıtma görevini yerine getirmemesine neden olur. Bu nedenle radyatör vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Kazan çalışıyor ama ısıtmıyor.

 Sıcaklık Ayarı Yüksek Ve Isıtma Sisteminin Vanası Açık

Bu durumda sorun şudur: Dönüş hattı tıkanmış olabilir veya radyatör veya boru hattı kirlenmiş olabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşırsanız, göbeği ve boruları temizlemeniz gerekebilir. Bu  işe yaramazsa, kombi cihazında teknik bir sorun vardır. Sertifikalı servisler petek temizliği, sıhhi tesisat ve teknik arıza tespiti konularında yardımcı olur.

 Kombi Çalışıyor, Ancak Musluklardan Sıcak Su Gelmiyorsa Ne Yapılmalıdır?

Elbette musluklarınızdan sıcacık su akması da kombiniz görevidir. Kombi arızalarında sıcak su sorunu ise sıkça karşılaşılan bir durumdur. Isınan su, musluğunuza ulaşmadan kalorifer sistemine karışıyor olabilir. Bu sorun en çok üç yönlü vana bozulduğunda görülür ve bir diğer arıza su açıldığında peteklerin aşırı ısınmasının nedeni de budur.

Sebep bu değilse, sıcak su hattındaki başka bir yerden gelen soğuk su  da musluktan akan suyu soğutabilir. Ayrıca kombinin sıcak su besleme kısmında bir sorun olması musluktaki sıcak su akışını etkileyecektir. İstasyon vagonu çalışıyorsa ancak sıcak su temini ile ilgili sorunlarınız varsa, lütfen yetkili servis merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kombi Tahliye Borusu Su Akıtma Arızası ve Çözümü

Yaşadığınız sorun bir kombi ünitesinden gelen su ise, bunun birkaç olası nedeni vardır. Kombi tahliye borusu su akıtıyor diye bir şikâyetiniz varsa ilk yapmanız gereken analog veya dijital istasyon vagonunuzdaki su basınç göstergesini kontrol etmektir. Basınç 2 barı aştığında, istasyon vagonu su kaybedebilir ve fazla suyu çıkarabilir. Su basıncını düşürerek bu sorunu kendiniz çözebilirsiniz.

Genleşme tankları ve su vanaları gibi parçaların arızalanması da kazandan su tahliyesine neden olabilir. Bu durumda bir uzmana danışmanız gerekir. Eğer  bir tesisat sorununuz varsa, sorunu çözmek için tesisatçıdan yardım isteyebilirsiniz.

Kombi Yüksek Basınç Arızası ve Çözümü

Eğer öyleyse, cihazda bir sorun vardır. Basınç 3 barı aştığında, kazan fazla suyu  tahliye etmek için bir emniyet valfi kullanmalıdır. Bu durumda emniyet supabı açılır ve  suyu dışarı boşaltmaya başlar. Başka bir deyişle, kazan su kaybediyor. Bu durumda, sorunun emniyet valfi ile ilgisi yoktur. Kombinizde basınç yükselme sorunu var demektir. Potansiyel arıza koşulları;

  • Genleşme deposunda hava olmamalıdır.
  • Genleşme deposu membranında delik olabilir (hava tutamayabilir)
  • Doldurma valfi arızalı olabilir.
  • Kazan bakımsız bırakılmış ve uzun süre bakımı yapılmamış olabilir.
  • Doldurma musluğu arızalı olabilir.
  • Plakalı eşanjörde sorun olabilir. Ana ısı eşanjöründe bir sorun olabilir. (Tek eşanjörlü bir ünitede oluşur)

Bu gibi durumlarda istasyon vagonu üzerindeki basınç 3 bar veya 3 barı aşabilir. Ancak, hatayı net bir şekilde teşhis etmek için profesyonel yardım almalısınız.

 


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!