İnşaat Mühendisliği Bloğu ve Mühendisin Günlüğü
İnşaat mühendisliği insanlık tarihinin başlangıcından bu yana kadar var olan bir meslek olmuştur. Milattan önceki yıllardan günümüze kadar dayanan bir unsurdur diyebiliriz. İlk olarak m.ö yapılan barınaklar, mısır piramitleri gibi şaheserler inşaat mühendisliğinin bu devirlerde de var olduğunun en büyük kanıtıdır.
İnşaat mühendisliğine nasıl girerim?
İnşaat mühendisliği okumak isteyen öğrenciler YGS’de saysal ve eşit ağırlık olarak en iyi puanı almaları gerekmektedir. Ygs türünden geçen öğrenciler LYS sınavına tabi tutulmaktadır. Bu türden kendi bölümünden girerek en yüksek derece ile istedikleri üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne kolayca yerleşebilirler. Unutmadan söylemek istiyorum geçen sene inşaat mühendisliği en yüksek taban puanı 498 olarak kayıtlara geçmişti. Eğer bir inşaat mühendisi olmak istiyorsanız gerçekten büyük emekler vermeniz gerekmektedir.
İnşaat mühendislerinin işi hiçte kolay değil. Bir inşaat mühendisi olarak tarihte iz bırakmak istiyorsanız gerçekten sağlam projelere imza atmanız gerekmektedir. Diğer yandan ise bir inşaat mühendisinin yapması gereken bir çok sorumluluk vardır. Bunlardan bazıları; inşaat yapılacak yerin uygunluğu, gerekli araç ve malzemelerin hesaplanması ve tedarik edilmesi. Gibi birçok önemli unsura dikkat etmelidir.
Şimdi sizler için inşaat mühendisliğine dair her türlü bilgiyi bulacağınız bir web sitesi önermek istiyorum. İşinde uzman bir inşaat mühendisinin kaleminden çıkan makaleleri byyildirim.com sitesinden takip edebilirsiniz. İnşaat mühendisliğine dair her türlü bilgiyi bulabileceğiniz site gerek kullanışlı alt yapısı ile gerekse verdiği bilgi birikimi ile bizleri en iyi şekilde bilgilendirmeyi hedeflemektedir.