Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Doğru bir yüz temizliği, ciltteki yağın kirlenen kısmını ve fazlasını arındırmalı ama tamamını silip süpürmemelidir. Yüz temizliğinde jeller ve losyonlar yağlı ciltlerde kullanılırken, kremler ise kuru ciltlerde tercih edilir. Bu tip ürünlere, genel olarak “temizleme sütü” adı verilir. Bu tip temizleyiciler, bilhassa kıl köklerinde bulunan sertleşmiş sebumun (cildin yağ salgısı) ve sebuma bulaşmış olan kir ve makyaj artıklarının temizlenmesini sağlar. Bu açıdan cildi derinlemesine temizler. Cildi temizleyen bu kremlerde yağ oranı %40-50’iken, bir diğer temizlik ürünü olan losyonlarda ise %10-25 arasındadır. Yağlar, ciltteki yağı, (sebum, yağ ve makyaj artıkları) su ise suda eriyebilen maddeleri çözer. Kir ve keratin pulları gibi eriyemeyen maddeler ise tonikli pamukla silinerek temizlenir. Göz çevresinde yer alan deri çok hassastır. Bu yüzden daima özel bir temizleyici tercih edilmeli ve göz çevresine çok hassas davranılmalıdır.

Mikrofiber Kumaşlar

Mikrofiber kumaşlar ve eldivenler cilt temizliği için özel olarak üretilmiştir ve cildi derinlemesine temizlemede oldukça etkilidir. Bu ürünleri su ile ıslatıp yüzünüzü temizlediğinizde, temiz sandığınız yüzünüzde hala kir olduğunu göreceksiniz. İçinde hiçbir kimyasal olmadığı için en hassas ciltlere bile uygulanabilir.

Tonikle Gelen Temizlik

Tonik, cildinizde kalan kiri temizleyen ve gözenekleri sıkıştıran 2’nci adım uygulamadır. Ciltteki pislenmiş yağı ve suda çözülebilen maddeleri, losyonlar ve sabunlar temizledikten sonra ciltte kolay erimeyen maddeler tonik yardımı ile silinir. Tonik özel bir karışımla hazırlanan solüsyondur. Genellikle su ve alkol ile hazırlanır. Bazı toniklerde salisilik asit, portakal çiçeği kolonyası, gül suyu ya da daha farklı maddeler de kullanılır. Tonik seçerken alkolsüz olanları tercih edin. Maden sodası ve gül suyu doğal tonik olarak kullanılabilir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!